Caută pălăria din Bangkok


     Am revenit cu povești din aventura noastră din frumosul Bangkok. După cum v-am zis am avut peripeții și de data aceasta. După ce am postat articolul trecut, https://thetravellinghat.ro/2018/12/28/organizat-in-vacanta/, am plecat către Kiev. Acolo am coborât din avion, totul bine și ne-am gândit să mergem să bem o cafea și poate să mâncăm ceva pentru că știam că vom avea un zbor lung. Din reflex, știam că ceasurile de la telefoane se actualizează în funcție de locația/țara în care suntem, și așa am crezut că suntem cu totul în grafic fără nicio problemă. Escala a fost de o oră și patruzeci de minute. Am comandant mâncarea și ceva de băut și stăteam liniștiți la o masă, până când mi-a trecut prin cap să arunc un ochi pe ecranul pe care se afișau zborurile și îmbarcările. Am văzut dintr-o dată: LAST CALL. Nu văzusem bine la ce zbor era, deja am început să ne panicăm un pic; am așteptat până când a apărut Bangkok, și era defapt ultima chemare la zborul nostru. În acel moment am luat în grabă toate lucrurile pe care le aveam și am fugit cât am putut de tare către poarta de îmbarcare.
În timp ce fugeam, ne auzeam numele cum sunt strigate în difuzoarele aeroportului cum că trebuie să plecăm. Am avut noroc că am prins avionul!

—> SFAT: Niciodată să nu vă mai luați după ora de la telefon când aveți de plecat undeva, cu avionul sau cu orice mijloc de transport, deoarece vă poate încurca sau chiar vă poate face să ratați startul unei excursii mișto! Luați-vă întotdeauna dupa ora de pe tablourile de afișare. Tot timpul aceea este ora corectă.

IMG_2832.jpg

     Am ajuns într-un final în Bangkok, unde a început nebunia! În aeroport este o întreagă aventură până când ajungi să îți iei bagajele. Mai întâi trebuie neapărat să îți completezi un formular pentru viză și câteva formulare, să îți faci poze pentru viză, să ai printate sau să printezi zborul cu care pleci din Bangkok (ca turist nu ai voie să stai mai mult de 15 zile), după care să îți schimbi bani (de preferat dolari, cursul e mai bun) în bahts, moneda lor. După ce te asiguri că ai făcut toate acestea, trebuie să te pregătești psihic pentru stat la coadă la viză. Noi am stat doar 2 ore jumate. Durează foarte mult! Avantaj ai însă dacă ești cu un grup: totul merge mult mai repede. După ce în final primești viza (care, apropo, din 15 noiembrie până în 13 ianuarie este gratuită, cu posibilitatea să se prelungească), trebuie să aștepți la o altă coadă pentru a-ți verifica pașaportul, și într-un final să îți iei bagajul.

—> SFAT: Cel mai bine este să aveți toate documentele, zborurile, Check-in-urile la îndemână, printate; să vă faceți 6 poze de buletin de acasă(dimensiune 4×6), ca să evitați încă o coadă de minim jumătate de oră; să vă luați din aeroport, din zona bagajelor, o cartelă de Thailanda pe care să o folosiți pentru a nu face cost suplimentar și pentru internet (util e să mai aveți un telefon la voi pe care să îl folosiți pentru această cartelă și să vă puteți face hospot). Să aveți dolari la voi, nu euro!

img_2845

 

     După ce am ajuns la cazare (care este una super bine amplasată și pe care o recomand în Bangkok: The Printing House Hostel), am plecat la o plimbare prin oraș. În apropiere de noi au fost niște temple drăguțe,  care ne-au atras atenția. Ca să fie ziua completă, a început o ploaie care a durat 2 ore, ploaie pe care nu ți-o poți imagina, dar turna cu găleata, fără să fulgere sau să tune, și care lăsa temperatura aceeași. Asta am numit noi botez, pentru că suntem pentru prima dată în Thailanda. Astfel am reușit să stăm peste o oră și ceva adăpostiți sub un paravan, până când să ne facem curaj să plecăm înapoi la cazare.

Prima zi de vizitat Bangkokul

În prima zi din Bangkok, am vizitat faimosul Grand Palace! Acest complex de clădiri din inima Bangkokului este recunoscut la nivel mondial prin frumusețea sa, strălucirea și eleganța prin care aceste clădiri stau să fie privite de milioane de persoane anual. Cel mai interesant mi s-a părut că în fiecare templu pe care doreai să îl vizitezi trebuia să îți dai jos încălțămintea și să te închini lui Buddha. Costul a fost de 500 bahts de persoană, aproximativ 70 de lei. Timp de vizitare: minim 2 ore.

img_3151img_3152img_3154img_3149img_3150 

     Următoarea oprire a fost la Wat Arun numit și Templul Zorilor. Acest templu poartă denumire de la zeul Aruna, adesea personificat ca radiațiile soarelui care se ridică.  Templul este construit din bucăți colorate de porțelan, porțiuni de sticlă și multe altele. 

img_3153

     Prangul central al acestui templu Buddhist, simbolizează Muntele Meru al cosmologiei hinduse. Prangul de satelit este dedicat zeului eolian, Phra Phai. Demonii (yaksha) de la intrarea în ubosot sunt din Ramakien. Figura albă este numită Sahassa Deja, iar cea verde este cunoscută sub numele de Thotsakan, Demonul Rāvana din Ramayana. La acest templu a trebuit să plătim deplasarea de pe un mal pe altul la dus și la întors, adica 8 bahts de persoană + 50 bahts intrarea la Wat Arun.

img_3148

     China Town este de asemenea o opțiune pe care o puteți lua în considerare, mai ales dacă sunteți consumatori de mancare chinezească. 

img_3136

 

     De asemenea, o altă opțiune este Khao San Road. O stradă cu foarte multe baruri, mancare stradală. Stradă pentru toate vârstele, categoriile și dorințele.

IMG_2899.JPG

Mai multe despre aceste baruri pe: http://www.bangkok.com/magazine/best-party-streets.htm?cid=ch:OTH:001

—> SFAT: Pentru vizitarea oricărui templu vă recomand să aveți fustă sau rochiță peste genunghi, iar băieții să aibă pantaloni de asemenea peste genunchi. Thailandezii țin foarte mult la respectul pentru Buddha și dacă nu ești îmbrăcat corespunzător nu te lasă să intri. Dacă uitați să faceți asta, sunt tot felul de comercianți care vă vor vinde pantaloni și eșarfe. Luați-vă încălțăminte lejeră și practică dacă vreți să și intrați în temple să le vizitați.

A doua zi de vitat în Bangkok

     Dis de dimineață, am plecat cu un mini bus la Maeklong Railway Market. Piață și linie de tren funcțională, una dintre cele mai autentice piețe de pe glob. Piața din Thailanda prin care trece trenul, de câteva ori pe zi, iar comercianții și vizitatorii trebuie să își restrângă tarabele, respectiv să se ferească din calea trenului. După, totul revine la normal. Este un must see în Thailanda, la doar 100 km de Bangkok.

img_3407img_3368img_3408

     După faimoasa piață de pe liniile de tren, am mers la Floating Market Dumnoen Saduak. O piață în care totul este pe apă; o piață în care oamenii trăiesc numai din turism; o piață cu oameni simplii. Poți vizita sau cumpăra de la tarabe doar mergând cu o barcă pe canale. Prețurile sunt un pic piperate dar se negociază până la ultimul bănuț. Damnoen Saduak Floating Market este un loc specific Asiei și unul dintre cele mai mari din partea cea mai apropriată a Bangkokului, de acest tip. Această piață a apărut în diferite filme celebre precum: James Bond, Golden Gun etc.

47583195_327527551187676_7606723715488527089_nimg_3527img_6553

     Pentru a vizita aceste doua piețe în timp util și pentru a avea și transport inclus, am apelat la CLICK2GO (https://www.click2gothailand.com/tours/00308?gclid=CjwKCAiA9qHhBRB2EiwA7poaeP8GF-Pb4COOq9XE7n4NpPL0NJU7KW93S1k8TFYe_PelKvmzhaB6FRoCGBUQAvD_BwE&fbclid=IwAR0HsRUh6u2QvjXmf-ihomEdb7k_xqY-xLQ8Ll1vP_eI6QRVEZo8n_AZ2vg) o agenție de pe internet și am plătit 500 de bahts pe toată excursia care a durat de la 6 dimineața până la 14 după-amiaza.

—> SFAT: Luați-vă bani cash la voi. Nu aveți de unde să vă scoateți bani de pe card din acele zone.

     Seara a urmat revelionul, revelion pe care l-am petrecut pe un vas de croazieră, pe râul ce traversează Bangkok-ul. O experiență unică, cu mulți oameni puși pe distracție, si artiști care întrețineau atmosfera cu dansuri și cântece (ceva nemaiîntalnit de noi până acum). O seară memorabilă și cu un foc de artificii splendid!

gptempdownload

img_3480img_3479

     În 1 ianuarie, am urat tuturor ,,La mulți ani!” și ne-am făcut bagajele pentru a zbura spre Phuket. Vă voi spune mai multe despre aventura din Patong Beach, Phuket, în postarea următoare!

Stay tuned!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.