Check-In: Hong Kong


După o călătorie interesantă în Cambodjia, https://thetravellinghat.ro/2019/02/07/indicii-din-cambodgia/, am să vă povestesc despre experiența mea din Hong Kong, China.

Nu mă așteptam ca în 2 săptămâni jumate să vizităm 3 țări și 5 orașe. Cât despre Hong Kong, pot spune că m-a impresionat cel mai mult din această excursie. Spun asta pentru că am avut impresia că din 2019 am ajuns în 2070. Totul este nou, clădirile sunt impresionant de înalte, oamenii sunt parcă cernuți, milioane, într-un cuvânt spus. 

 

Când am ajuns, primul lucru care ne-a mirat a fost amplasamentul aeroportului. Mai precis, aeroportul din Hong Kong se află pe o insulă artificială. Cum vi se pare asta? Pare incredibil în comparație cu România care nu are destule autostrăzi. 

Viza este foarte ușor de obținut.  În aeroport, este o porțiune specială pentru așa ceva. Trebuie doar să le dai pașaportul și cei de la control îți lipesc viza după care ești liber să pleci.

Primul lucru pe care l-am făcut după ce am trecut de controale, a fost să ne luăm o cartelă care a fost valabilă pe toate mijloacele de transport în comun. Am plătit 200 de lei, bani care ne-au ajuns 3 zile, iar dacă nu folosești toți banii de pe cartelă, poți să îi scoți la plecarea din țară, dar asta obligatoriu înainte să treci de punctul de securitate al bagajelor. Cartela se numește Octopus.

Metroul a fost cel mai folosit mijloc de transport pe care l-am utilizat în Hong Kong. De  la aeroport până să ajungem propriu-zis în oraș, am luat un autobuz pe care am dat 39 honk-kong dolars (moneda națională a lor), adică 4.96 dolari americani. După aceea pentru a ajunge la cazare, la B P International Hotel, http://www.bpih.com.hk/eng/Default.aspx. , am mers pe jos 10 min. Hotelul este foarte bine amplasat, fiind aproape de marile zone comerciale din Hong Kong, mai precis în centrul vechi al orașului, unde se afla și Down Town. Pentru 2 nopți de cazare la acest hotel am plătit 112 euro de persoană, și am stat în camere de câte 4 persoane.

Prima zi de vizitat a fost una cu soare, zi perfectă pentru a ne plimba în centrul Hong Kong-ului. Am fost șocată de câte magazine Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Prada, etc. sunt peste tot în oraș. După câteva ore de plimbare, am luat parte la un Free Tour de 3 ore în cartierele principale, un tur foarte interesant din care am aflat foarte multe lucruri noi despre istoria Hong Kong-ului, oamenii și cultura lor. Vă las aici câteva dintre ele:

 • Maxim 150 de chinezi pot să primească cetățenie de Hong Kong într-o zi;
 • O delicatesă pe care o mănâncă o dată pe lună sunt mațele de porc;
 • Apartamentele în care stau sunt foarte mici și înghesuite;
 • Tinerii care ajung la 18 ani trebuie să aștepte până la 10 ani ca să primească o locuință de la stat, deoarece sunt foarte mulți imigranți care vin dinafara Hong Kong-ului și se căsătoresc cu localnici, fac copii și primesc locuință în maxim 3 luni, din acest motiv există o tensiune foarte mare între localnicii orașului și imigranți;
 • În Hong Kong este cel mai înalt hotel din lume: Ritz-Carlton. Acest hotel are 312 camere, unde o cameră de lux  costă 770 de dolari, în timp ce apartamentul prezidenţial trece de 10.000 de euro. Aici se ajunge cu elicopterul.
 • Salariile femeilor față de ale bărbațiilor sunt mai mici, de aceea acestea sunt confidențiale.

La finalul turului, fiecare a recompensat ghidul după cum a considerat că i-au fost de utile informațiile. Recomadările au fost să îi lăsăm câte 100 hong-kong dolars de persoană, ceea ce înseamnă 12.74 dolari americani.

Seara, după multe ore de plimbat și multe lucruri minunate învățate, am asistat la un frumos spectacol de lumini care este foarte popular pentru toți turiștii.

După spectacol, am mers să mâncăm într-un cartier al distracției, Soho,  în care îți era greu să alegi un pub, deoarece era plin de ele peste tot. Cum ajungeai acolo? Simplu, cu Central-Mid Level Escalator: cel mai lung sistem de scări rulante acoperite din lume: 800 m! Diferență de nivel 135 m!

Sursa photo: extravita.ro

 

A doua zi ne-am inspirat din următorul articol (care este foarte bun), https://maketimetoseetheworld.com/most-instagrammable-places-in-hong-kong-map/, pentru a ne alege locurile pe care să le vizităm. Recomand dacă ajungeți în Hong Kong să accesați acest link pentru a vă inspira și pe voi.

Și anume:

img_4473
Roata Mare Vieneza
img_4474
Turnul cu Ceas
img_4479
Centrul Hong Kong-ului
img_4332
AIA Vitality
img_4624
YICK CHEONG BUILDING (AKA. MONSTER BUILDING)
img_4618
Quarry Bay
img_4368
Cel mai cunoscut hostel din Hong Kong- cele mai mici camere din lume
img_4510
Quarry Bay
img_4643
Ladies Street Night Market Hong Kong
img_4687
Nan Lian Garden

Ceea ce este interesant și ar fi bine să știți, este faptul că în China veți găsi magazine cu diferite lucruri din hârtie și multe bețișoare parfumate, lumânări si așa mai departe. Noi nu am știut la ce sunt bune aceste lucruri, dar după ce am ajuns acasă și uitându-mă la un serial, am aflat: Tot ce cumperi de acolo se va arde la un cumptor din temple (de aceea totul este din hârtie). Acest lucru semnifică jertfa pe care tu o oferi persoanelor care au decedat din familia ta, în semn de recunoștiință. De exemplu, dacă bunicului tău îî plăceau pălăriile, poți cumpăra de la aceste magazine o pălărie din hârtie și după să o arzi, dându-i pălăria să o poarte acolo sus în ceruri. Este o tradiție populară a chinezilor.

img_4838

Seara, ca să intrăm în adevăratul spirit al orașului, am mers pe Soho Street, strada distracțiilor. Muzică la toate pub-urile, tineri peste tot, locul perfect pentru a te detașa după o zi stresantă de la lucru sau pur și simplu locul în care distracția se pune pe primul loc.

Susra photo:  http://www.waitography.com

Pe lângă aceste informații vă voi lăsa aici sfaturi despre Hong Kong despre ce să faceți și ce să nu faceți când ajungeți în Hong Kong:

What To Do in HK:

 1. Să ai la tine dolari americani sau să plătești cu cardul Revolut.
 2. Să iei în considerare că în Hong Kong este foarte multă lume și atunci când vizitezi orașul să porți o borsetă sau ghiozdanul să îl ții în fața ta ca să îl vezi.
 3. Dimineața este mult smog, așa că nu vă faceți multe planuri pentru poze.
 4. Ploile bruște pot apărea oricând, așa că i-ați o pelerină în bagaj.
 5. Luați-vă mai mulți bani la voi, Hong Kong-ul nu este un oraș ieftin, din contră nu veți găsi multe magazine cu prețuri mici.
 6. Să căutați pub-uri unde să mâncați pe TripAdvisor.
 7. Dacă mergeți la Peak Tower, să vă luați biletele online dinainte, deoarece coada la locul respectiv este enorm de mare. Cel mai frumos moment este apusul.

What to not do in HK:

 1. Nu vă cumpărați cartelă pentru internet, este wi-fi peste tot pe străzi, este gratuit.
 2. Să nu vă uitați încălțămintea lejeră. Aveți multe de vizitat.
 3. Să nu vă pierdeți cartela de la metrou, este cea mai importantă.
 4. Să nu vă vă faceți griji că nu vă veți descurca cu limba engleză, căci Hong Kong-ul a fost colonie britanică și majoritatea localnicilor știu engleză. 

 

Atât momentan, aștept părerile voastre!

 

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.