City Break Budapesta


E timpul să plecăm în Budapesta!

Ne pregătim de un weekend cu foarte mult soare și voie bună.

Am pregătit bagajele, pălăriile și îmi iau zâmbetul cu mine! La mai puțin de 300 km de Timișoara se află capitala Ungariei, Budapesta. Ne-am gândit să ieșim un pic din cotidian și să vizităm vecinii noștrii.

Câteva detalii despre începutul acestui weekend:

Prima seară vom sta la un hotel, unde avem inclus și micul dejun, care costă 211 lei.

Iar în a doua seară vom sta la unul dintre cele mai cunoscute si frumoase hoteluri din Budapesta: New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection. O noapte de cazare este 1011 lei de persoană, bineînțeles cu micul dejun inclus.  Vă voi atașa câteva poze pentru a intra în spiritul autentic al acestui hotel.

New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection ocupă o clădire elegantă din secolul al XIX-lea, în inima Budapestei, aproape de Operă și de Bulevardul Andrássy.

În următoarele zile ne-am propus să vizităm următoarele obiective turistice:

 • Podul cu lanțuri
 • Castelul Buda
 • Basilica Sf. Ștefan
 • Parlamentul Ungariei
 • Piața Centrală
 • Opera Națională
 • Biserica Matthias
 • Bastionul Pescarilor
 • Galeria Națională
 • Castelul Vajdahunyad
 • Ruin pubs (szimpla kert)

În zilele noastre Budapesta apare ca o capitală renăscută,ce abundă de monumente și construcții străvechi. Pe terenurile rămase goale încă din vremea războaielor s-au construit bănci și case de birouri moderne, dar s-a avut grijă de aspectul combinării lor cu clădirile de la începutul secolului XX. sau și mai vechi. Renașterea se simte și pe teatre, băi, muzee, biblioteci, parcuri, străzii, pasaje, mijloacele de transport comun, dar și pe instituțiile sanitare și sociale. Mai puțin vizibil este dezvoltarea infrastructurii, dar are și aceasta puncte vizibile, ca noile poduri pe Dunăre. Pentru ochiul turistului sunt vizibile și redeschiderea sau renovarea cafenelelor și a restaurantelor istorice dintre anii 18801910, sau a galeriilor de artă, teatre. Viața orașului este plină de festivaluri culturale naționale și internaționale, de evenimente sportive internaționale, dar și de evenimente muzicale pentru tineri, cum ar fi Festivalul de muzică „Sziget” sau Parada Budapesta – corespunzătorul Paradei Love din Berlin.

La începutul secolului XXI. Budapesta cu întrarea în UE a Ungariei a început să devină centrul regiunii pe plan economic, cultural și turistic, devenind cea mai vizitată capitală a Europei Centrale, după Praga. (sursă Wikipedia)

Distanța dintre Timișoara și Budapesta este:

Captură de ecran din 2019-06-07 la 14.08.36.png

Vremea ține cu noi așa că mai multe poze și informații despre cum este în Budapesta și sfaturi vă voi scrie în postarea următoare!

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.

 

One Comment

Comments are closed.