Beau o cafea și mă gândeam să vă împărtășesc ce înseamnă pentru mine pălăriile și cum poți să alegi pălăria perfectă pentru tine.
De când am descoperit că îmi stă bine cu pălărie, nu am mai putut să mă abțin să cumpăr de fiecare dată câte una. Aproape fiecare călătorie este finalizată cu achiziția unei pălării. Pot spune că am o definiție care îmi place pentru pălărie, și anume: pălărie=asumare.
Când vine momentul să porți o pălărie, acel moment în care spui: ,,Gata, vreau să port o pălărie” este momentul în care faci un pact cu tine însuți că îți asumi că lumea se va uita, că vei ieși în evidență, că vei fi unic. Sună minunat așa-i?
Ei bine, foarte mulți dintre noi nu găsesc acest lucru o plăcere, ci mai degrabă o frică. Frica de ce va zice lumea. Eu am reușit să trec de acest punct și să mă gândesc că acea lume va spune de fiecare dată că îmi stă excelent cu pălărie! Îți spun că și ție, cel care citești acum, da tu, ești la fel de frumos și sunt sigur că îți stă minunat cu o pălărie, dar încă nu știi să alegi pălăria perfectă!
Cum să alegi pălăria perfectă
Am primit foarte multe întrebări legate de cum pot să am de fiecare dată pălăria perfectă, cum de îmi este bună și cum nimeresc mărimea. Vă voi scrie aici cum reușesc aceste lucruri.
1.Circumferința capului
Circumferința capului este cel mai important lucru în momentul în care decideți că vreți să achiziționați o pălărie. De ce? Pentru că în funcție de asta pălăria se va așeza perfect și nu veți avea probleme atunci când ea vă va fi livrată dintr-un alt oraș sau țară.
Cum să îți măsori circumferința capului?
Varianta 1:
Măsurați circumferința capului plasând un metru de croitorie în jurul capului, pe frunte, deasupra sprâncenelor și a urechilor (ca în imaginea alaturată). Rezultatul determinat în centimetri indică mărimea pălăriei dumneavoastră.
Varianta 2 (pentru cazul în care nu aveți un metru de croitorie la îndemână):
Plasați, în același mod, o ață sau sfoară în jurul capului. Rețineți locul de îmbinare. Măsurați ața respectivă cu un liniar. Rezultatul determinat în centimetri indică mărimea pălăriei dumneavoastră.
2. Alegerea formei pălăriei
3. Alegerea Modelului preferat
Totul ține de creativitate și cât de mult vrei să ieși în evidență. Există o grămadă de poze, de site-uri și de idei de pălării așa că nu te teme, ai de unde alege modele.
În trecut, pălăriile au fost un indicator al statutului social. În armată, acestea pot indica naționalitatea, filiala de servicii, rang și/sau de regiment.
Pentru mine, pălăriile reprezintă noblețe, feminitate, romantism, asumare, identificare și personalitate. Zâmbetul meu este și pălăria mea!
Insă știi cum să alegi cea mai potrivită pălărie pentru forma feței tale? Iată câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi o pălărie, potrivit doc.ro.
Ai fața alungită?
Persoanele cu fața lungă ar trebui să poarte pălării cu boruri mari, pălării care se sprijină pe frunte, de tip Panama, ori șepci.
Pe de altă parte, e indicat să eviți pălăriile cu boruri înguste, precum și pălăriile ce se poartă pe o parte.
Ai fața rectangulară?
Persoanele cu fața rectangulară sunt avantajate de pălăriile cu boruri rotunde, dar și de cele de tip clopot sau în cloș. E indicat însă ca acestea să evite pălăriile de tip fedora sau șepcile, mai ales pe cele cu cozoroc voluminos.
Fata ta are forma unei inimi?
Daca ai obrajii proeminenți însă bărbia foarte îngustă, atunci ai chipul în forma de inimă. Cel mai bine îți stă cu pălării de tip fedora ori cu pălării cu boruri înguste. Evită însă pălăriile cu boruri largi și căciulile croșetate.
Chipul tău are forme rotunjite?
Cel mai bine îți va sta cu o pălărie purtată pe creștet, astfel încât fruntea să fie la vedere. De asemenea, și pălăriile de tip fedora te vor avantaja.
Pe de altă parte, evită beretele, pălăriile cu boruri circulare, precum și pe cele care se poartă pe frunte.
Ai fața în formă de diamant?
Poți purta orice pălărie, atâta timp cât o porți pe creștet, lăsată ușor către ceafă. De asemenea, poți încerca și un turban.
Evită însă pălăriile floppy întrucât nu te avantajează.
Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici: https://thetravellinghat.ro/2020/02/06/ce-tip-de-palarie-ti-se-potriveste/
Cum îți alegi pălăria, în funcție de înălțimea ta
Nu numai forma feței tale are un cuvânt de spus în materie de pălării. Și înățimea ta este la fel de importantă atunci când vine vorba despre pălăria care te avantajează.
De pildă, daca esti minionă, nu ar trebui sa porți o pălărie foarte voluminoasă, care te va face să pari și mai scundă decât ești.
Dacă ești miniona dar adori pălăriile cu boruri mari, trebuie să știi că poți purta o asemenea pălărie, atâta timp cât borurile nu depășesc linia umerilor tăi. Altfel, efectul obținut va fi unul deloc plăcut.
Dacă vrei să creezi o iluzie optică și să faci în așa fel încât pălăria purtată sa te facă să pari mai înaltă, încearcă să porți o pălărie pe o parte.
Daca ești înaltă, nu trebuie sa te sperie dimensiunile pălăriei purtate întrucât înălțimea ta îți permite să alegi cele mai ample boruri.
Cum îți dai seama dacă o pălărie nu ți se potrivește
Există situații în care o pălărie nu ți se potrivește ori pur și simplu nu te poți acomoda cu ea. În acest caz, ar trebui să renunți la purtatul acesteia. Iată cum îți dai seama dacă porți o pălărie care nu e potrivită pentru tine:
-Nu te simți deloc confortabil și ai tendința de a îți așeza în permanență pălăria pe cap;
-Îți miști capul într-un mod ciudat pentru că pălăria te deranjează;
-Te tot verifici în fiecare oglindă pe care o vezi, pentru a te asigura că nu arăți ciudat.
Dacă vă interesează, vă voi atașa câteva site-uri de pe care puteți să vă comandați pălării sau să aveți inspirație:
Dacă aveți întrebări le aștept cu drag aici sau pe pagina de facebook/instagram.
Keep in touch!
With love from The Travelling Hat,
Claudia Vaszko.
One Comment
Comments are closed.