Cum să alegi pălăria perfectă

Beau o cafea și mă gândeam să vă împărtășesc ce înseamnă pentru mine pălăriile și cum poți să alegi pălăria perfectă pentru tine.

De când am descoperit că îmi stă bine cu pălărie, nu am mai putut să mă abțin să cumpăr de fiecare dată câte una. Aproape fiecare călătorie este finalizată cu achiziția unei pălării.

Ultima pălărie a sosit zilele trecute de la Pălăria Dădârlăt. De data aceasta am ales culoarea bej, iar detaliile sunt finuțe conturate cu nuanțe de alb.

Cum să alegi pălăria perfectă

Am primit foarte multe întrebări legate de cum pot să am de fiecare dată pălăria perfectă, cum de îmi este bună și cum nimeresc mărimea. Vă voi scrie aici cum reușesc aceste lucruri.

1.Circumferința capului

Circumferința capului este cel mai important lucru în momentul în care decideți că vreți să achiziționați o pălărie. De ce? Pentru că în funcție de asta pălăria se va așeza perfect și nu veți avea probleme atunci când ea vă va fi livrată dintr-un alt oraș sau țară.

Cum să îți măsori circumferința capului?

Varianta 1:

Măsurați circumferința capului plasând un metru de croitorie în jurul capului, pe frunte, deasupra sprâncenelor și a urechilor (ca în imaginea alaturată). Rezultatul determinat în centimetri indică mărimea pălăriei dumneavoastră.Ghid-maimi-magazinuldepalarii-150x150

Varianta 2 (pentru cazul în care nu aveți un metru de croitorie la îndemână):

Plasați, în același mod, o ață sau sfoară în jurul capului. Rețineți locul de îmbinare. Măsurați ața respectivă cu un liniar. Rezultatul determinat în centimetri indică mărimea pălăriei dumneavoastră.

 

14725320_1198795343517573_2091233744_o-1

2. Alegerea formei pălăriei 

tipuri-de-palariitypes-de-chapeaux-du-s-de-madame-83247697

3. Alegerea Modelului preferat

Totul ține de creativitate și cât de mult vrei să ieși în evidență. Există o grămadă de poze, de site-uri și de idei de pălării așa că nu te teme, ai de unde alege modele.

În trecut, pălăriile au fost un indicator al statutului social. În armată, acestea pot indica naționalitatea, filiala de servicii, rang și/sau de regiment.

Pentru mine, pălăriile reprezintă noblețe, feminitate, romantism, asumare, identificare și personalitate.

Vă voi atașa câteva site-uri de pe care puteți să vă comandați pălării sau să aveți inspirație:

  1. DecorinaHats
  2. RaceuHats
  3. PalariaDadarlat
  4. Amizade
  5. Fandacsia
  6. MariaPalaria

 

Dacă aveți întrebări le aștept cu drag aici sau pe pagina de facebook/instagram.

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.

 

One Comment

Comments are closed.