Ce tip de pălărie ți se potrivește


În articolul anterior v-am povestit despre primul pas în alegerea pălăriilor, și anume măsurarea circumferinței capului și modelele de pălării.

În continuare vă voi spune cum să alegeți pălăria perfectă în funcție de formatul feței dumneavoastră și de înălțimea dumneavoastră.

Știi cum să alegi cea mai potrivită pălărie pentru forma feței tale?

Iată câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi o pălărie, potrivit doc.ro  , exquis.ro .

 

Ai fața alungită?

Persoanele cu fața lungă ar trebui să poarte pălării cu boruri mari, pălării care se sprijină pe frunte, de tip Panama, ori șepci.

Pe de altă parte, e indicat să eviți pălăriile cu boruri înguste, precum și pălăriile ce se poartă pe o parte.

37

Ai fața rectangulară?

Persoanele cu fața rectangulară sunt avantajate de pălăriile cu boruri rotunde, dar și de cele de tip clopot sau în cloș. E indicat însă ca acestea să evite pălăriile de tip fedora sau șepcile, mai ales pe cele cu cozoroc voluminos.

44

Fata ta are forma unei inimi?

Daca ai obrajii proeminenți însă bărbia foarte îngustă, atunci ai chipul în forma de inimă. Cel mai bine îți stă cu pălării de tip fedora ori cu pălării cu boruri înguste. Evită însă pălăriile cu boruri largi și căciulile croșetate.

54-1

Chipul tău are forme rotunjite?

Cel mai bine îți va sta cu o pălărie purtată pe creștet, astfel încât fruntea să fie la vedere. De asemenea, și pălăriile de tip fedora te vor avantaja.

Pe de altă parte, evită beretele, pălăriile cu boruri circulare, precum și pe cele care se poartă pe frunte.

1-2

Ai fața în formă de diamant?

Poți purta orice pălărie, atâta timp cât o porți pe creștet, lăsată ușor către ceafă. De asemenea, poți încerca și un turban.

Evită însă pălăriile floppy întrucât nu te avantajează.

214

Cum îți alegi pălăria, în funcție de înălțimea ta

Nu numai forma feței tale are un cuvânt de spus în materie de pălării. Și înățimea ta este la fel de importantă atunci când vine vorba despre pălăria care te avantajează.

De pildă, daca esti minionă, nu ar trebui sa porți o pălărie foarte voluminoasă, care te va face să pari și mai scundă decât ești.

Dacă ești miniona dar adori pălăriile cu boruri mari, trebuie să știi că poți purta o asemenea pălărie, atâta timp cât borurile nu depășesc linia umerilor tăi. Altfel, efectul obținut va fi unul deloc plăcut.

Dacă vrei să creezi o iluzie optică și să faci în așa fel încât pălăria purtată sa te facă să pari mai înaltă, încearcă să porți o pălărie pe o parte.

Dacă ești înaltă, nu trebuie să te sperie dimensiunile pălăriei purtate întrucât înălțimea ta îți permite să alegi cele mai ample boruri.

Cum îți dai seama dacă o pălărie nu ți se potrivește

Există situații în care o pălărie nu ți se potrivește ori pur și simplu nu te poți acomoda cu ea. În acest caz, ar trebui să renunți la purtatul acesteia. Iată cum îți dai seama dacă porți o pălărie care nu e potrivită pentru tine:

  • Nu te simți deloc confortabil și ai tendința de a iți aseza în permanență pălăria pe cap
  • Îți miști capul într-un mod ciudat pentru că pălăria te deranjează
  • Te tot verifici in fiecare oglinda pe care o vezi, pentru a te asigura că nu arăți ciudat

 

Dacă aveți întrebări le aștept cu drag aici sau pe pagina de facebook/instagram.

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.