Cafea peste tot


Stau de aproape 3 săptămâni în casă, probabil și voi vă numărați deja zilele de când lucrați de acasă, studiați de acasă, iubiți de acasă sau sperați din casă. Ei bine la fel fac și eu. Citesc știrile, mă întristez, deschid televizorul..îl închid repede căci auzi aceleași lucruri, nimic spre bine.

Stau în fața laptopului mai mult decât stăteam vreodată. Am încercat până acum toate scaunele din casă, canapeaua, patul, fotoliul…până acum toate au făcut cunoștiință cu laptopul meu și cu starea mea de spirit.

Am observat și că beau de 2 ori mai multă cafea, uneori poate de 3 ori mai multă decât înainte. Totuși nu cred că sunt singura, așa-i?

La fel ca și laptopul meu, cafeaua a cunoscut fiecare loc din casă. Chiar și podeaua de multe ori.  Îmi place să o beau cu lapte și îmi place inclusiv să scriu despre ea. Este o obsesie? O plăcere? O dependență? Nici eu nu mai știu.

Mă gândeam să aflu mai multe despre cafea și m-am pus să citesc un pic despre ea:

Etimologie:

Originea denumirii ar proveni din regiunea Koffe din podișul Etiopiei unde au fost descoperite pentru prima dată plante de cafea și apoi introduse în lumea arabă. Cafea [ˈkafe, kaˈfeː] este pronunțat în limba turcă kahve, iar în arabă arabă قهوة qahwa o trunchiere a cuvântului qahhwat al-bun sau „vinul boabei” (băutură excitantă sau stimulent).  Cuvântul coffee a apărut în limba engleză prin cuvântul german Koffie, în anul 1598.

Cafeaua este produsă în peste 50 de țări de pe glob, principalul producător fiind Brazilia, urmată de Vietnam, Columbia, Indonezia și Mexic

Istoria cuvântului cafea implică mai multe dificultăți fonetice. Limbile europene au luat numele de la o băutură de origine arabă din jurul anilor 1600, qahwah, nu direct, ci prin forma sa turcă, kahveh Acest nu era numele plantei, ci a băuturii făcută din infuzie, fiind inițial unul dintre numele utilizate pentru vin în arabă. (Sursă Wikipedia)

Fun Fact: În România, prima cafenea (”cahvenea”) se deschide în București, la 1667, proprietatea unui fost ienicer, Kara Hamie.

Pentru voi cum este cafeaua?

Cum vă place să beți cafeaua?

Unde?

Cu cine?

Poate chiar îmi arătați cafeaua voastră de astăzi!

A mea arată așa:

d20a24fe-0d23-4663-9f3b-60ce8c2d971c-1

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.