Ce să faci în Helsinki în 8 ore


Duminică, 3 ianuarie, am plecat din Budapesta cu un zbor de Ryanair spre Lappeenranta, un aeroport la 2 ore de Helsinki cu doar 150 euro, zbor dus-întors, cu bagaj la cală de 20 kg. Foarte atractiv, așa că am cumpărat biletele pe loc când le-am găsit pe site-ul aeroportului din Budapesta.

După 2 ore și jumătate de zbor, am ajuns în Lappeenranta. În aeroport trebuie să arăți dovada oricărui vaccin complet făcut și un test negativ PCR. Noi nu am avut testul, așa că a trebuit să completăm un formular în aeroport și am fost testați din nas gratuit. Personalul care ne-a făcut testul, ne-a înregistrat pe Finentry.fi, unde ulterior te puteai înregistra pentru un nou test rapid, dacă doreai să părăsești Finlanda și să reintrii din nou. . De la aeroport până la gară teoretic există un autobuz cu care să mergi în oraș dar noi nu l-am prins, așa că am luat un taxi și ne-a costat 16,50 euro. Cu trenul am mers până în Helsinki, aproximativ 2 ore și 40 de minute, biletele costând 50 euro pentru 2 persoane.

NR Taxi pentru transfer in oras

Unde am stat în Helsinki?

Am ales să ne cazăm pentru 2 nopți la Rivoli Jardin, un hotel central, foarte aproape de obiectivele turistice ale orașului și cu un mic dejun foarte bun. Prima zi a trecut repede deoarece am ajuns detul de târziu în Helsinki cu trenul, așa că ne-a mai rămas o singură zi pentru a vizita capitala Finlandei.

De vizitat Helsinki in 8 ore?

Da este posibil acest lucru! Noi am plecat în jur de ora 11 de la hotel, cu o hartă în mână. Am studiat un pic ce ar fi de vizitat înainte așa ca le-am luat pe rând:

1. Golful Mării Baltice– Am făcut o plimbare pe străduțele orașului și am ajuns în acest golf. Totul era înghețat și alb, precum un tablou pictat. Pe străzi nu prea circulau mașini, așa că liniștea era copleșitoare. Acesta este cel mai îndepărtat loc de toate celelalte obiective turistice. Tot aici se află și sauna Loyly care este foarte cunoscută in Helsinki. De acolo am luat un tramvai, mai exact tramvaiul 2, cumpărând bilet de pe aplicația mobilă HSL HRT, iar costul unui bilet a fost de 2,50 euro (valabil o oră și jumătate). Astfel am vazut frumoasa arhitectura a orașului printr-o plimbare la căldură.

2. Biblioteca Națională a Finlandei– Am ajuns aici întâmplător, dar mi-a plăcut cel mai mult din Helsinki. Atât de elegantă și atât de liniștitoare această bibliotecă, încât m-a făcut să îmi doresc să mai revin sau cel puțin să o împărtășesc cu voi. Intrarea este gratuită.

3. Helsinki Lutheran Cathedral– O biserică impunătoare care se află vis-a-vis de Bibliotecă. Pe de-o parte a ei se află Senatul, iar pe partea opusă se află clădirea Universității. Intrarea costă 5 euro.

4. Kauppatori Market– este o piață deschisă cu meșteșugari locali, de unde se pot cumpăra suveniruri. Mie personal mi s-au părut scumpe suvenirurile, dar fiecare după gusturi.

5. Old Market Square– este o piață închisă, foarte frumoasă! Vă recomand să mergeți să mâncați supă de somon de acolo, cred că este cea mai bună! Intrarea este gratuită.

6. Catedrala Uspenski– Mi-a plăcut foarte mult stilul acestei catedrale. Din păcate noi am ajuns prea târziu și nu am putut intra și in interior să o vedem. Intrarea este gratuită.

7. Church of Silence– Această biserică este renumită pentru stilul ei arhitectural în care este construită. Nu se vorbește deloc în interior și este foarte simplă în interior. Intrarea este gratuită.

8. Rock Church– este o biserică construită în piatră, foarte interesantă; aici se plătește 4 euro intrarea.

9. Centrul Orașului– Nu în ultimul rând centrul orașului, în jurul căruia se află și toate aceste obiective turistice enunțate mai sus. Aici găsiți o grămadă de restaurante și baruri, cât și magazine și super-marketuri.

IMPORTANT DE ȘTIUT ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ DE PANDEMIE

-Neapărat la intrarea in Finlanda, trebuie să arătați certificatul de vaccin și un test negativ PCR.

-O mare parte din restaurante se închid la ora 18:00, foarte puține mai livrând mâncare prin Wolt după această oră. În restaurante nu se mai servește alcool după ora 17:00

-Super-Marketurile se închid la ora 21:00/22:00. După ora 21:00 nu se mai servește alcool nici în aceste magazine.

-Mall-urile se închid la ora 18:00.

-Mâncarea este scumpă, nu vă faceți speranțe că veți mânca ieftin înafară de MC sau Burger King.

Cam atât despre Helsinki. Noi am reușit să vedem toate aceste obiective turistice în 8 ore mergând pe jos de la una la alta. Așa că enjoy your trip, dacă ajungeți prin Helsinki.

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.

2 Comments

  1. radudumitrescu

    Foarte faina experienta voastra in Finlanda. Helsinki arata cool, dar story-urile din Laponia sunt absolut wow! Astept articolul!!
    👏

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s