Cu rulota în Dolomiți. Merită?


În luna septembrie a anului trecut am fost în munții Dolomiți, în Italia (am zburat Timișoara-Bergamo pentru a cutreiera această zonă). Am rămas datoare să vă spun cum a fost cu rulota în această excursie. Vă spun doar atât, merită din plin!

ÎNCHIRIERE RULOTĂ: De la Bergamo până la Milano am luat un autobuz care a costat 10 euro de persoană. Drumul a durat 2 ore și jumătate și oprirea finală este la Gara Centrală din Milano. Din Gară am luat trenul spre Ferno. În gară ne-au așteptat cei de la Indie Campers (Cei de la care am închiriat rulota). Check-in-ul la rulota începe de la ora 11 și se termină în aceeași zi la 18:30. Noi am fost în întârziere cu o oră așa că a trebuit sa plătim o taxă suplimentară pentru acest lucru de 70 euro..C’est la vie…în momentul în care s-au verificat toate (mașina, plata etc), s-a luat o garanție de pe card înainte sa plecăm de pe loc, de 2000 euro pentru a acoperi daunele (daca vor exista), bani pe care idem, ii primești înapoi. Costul pentru 3 nopți (în cazul nostru) a fost de 473 euro (mai jos detaliat ce intră în acest preț)

În momentul în care pleci cu rulota de pe loc, pleci echipat cu:

-2 perne + pilotă

-lenjerie de pat

-4: farfurii plate mari, farfurii adânci, arfurii plate mici, linguri, furculițe, cuțite, căni, 1 desfacator de vin, 1 suport de pluta pentru oale, un infuzată pentru ceai/cafea, o tigaie, 3 oale (cu tot cu capace), un bol mai mare, un tocător si un clește pentru diverse alimente.

-4 pastile chimice pentru rezervorul de toaletă

-2 buc hârtie igienică

-1 soluție de spălat vase + burete

-lavete pentru curățat

-măturică + făraș

-2 saci de gunoi

-2 scaune de picnic și o masă

-un ful al rezervorului de motorină

-rezervorul de apă plin

-butelie de gaz 

-din preț, 110 euro este o asigurare a mașinii

-60 euro am plătit pentru a nu avea limita de kilometraj la rulota, altfel puteai merge doar 100 km pe zi care erau incluși in prețul inițial

Ce nu ai inclus in aceasta rulota si sigur vei avea nevoie:

-Săpun/ gel de duș

-prosoape

-fier de călcat

-furtun pentru realimentarea cu apa potabilă

Dupa ce ne-am obișnuit cu mașina, a urmat momentul în care am luat decizia daca vom dormi în campuri amenajate sau în locuri mai retrase cu priveliști frumoase/parcări. Am cercetat un pic și ne costa în plus în jur de 30 euro pentru fiecare noapte ca să stai în aceste locuri amenajate.

Noi am decis să nu stăm în aceste locuri, căci exista locuri special amenajate și bine semnalizate pe autostrăzi unde îți poti goli rezervorul de la WC, de unde poți alimenta cu apă potabilă, și unde îți poti arunca sacii de gunoi. ATENȚIE! Deșeurile reziduale nu se aruncă în pădure sau pe marginea drumului, ci doar în zonele special amenajate (camping-uri) sau zonele semnalizate pentru acest lucru (de-obicei in parcările de pe autostrăzi)

Avantaje:

-salvezi mulți bani dați pe cazări în aceste zone: Lago di Guarda, Lago di Como, Lago di Braies, Dolomiti (deoarece sunt zone foarte turistice și cazările costă peste 100 euro pe noapte pentru 2 persoane)

-salvezi bani dați la restaurante, căci ai frigider în interiorul rulotei și poți cumpăra mai de toate, mai ales pentru micul dejun (noi am mâncat și cina tot în rulotă, Pasta Lovers!)

-rulota nu consumă atât de mult pe cât credeți, pe o distanță de aproximativ 1200 de km am plătit motorină de 185 euro ( care include și plinul cu care am plecat inițial, si trebuia sa îl avem și când am predat mașina identic)

-un alt avantaj este că ai multe locuri de depozitare și îți scoți hainele din bagaj, si le așezi in acele dulapuri, așa că dacă vrei să te schimbi de 10 ori pe zi, do it!

-locul pentru gătit este chiar ok, 2 ochiuri de aragaz, și o ghiuvetă

Dezavantaje:

-rulota nu a fost echipată cu un furtun pentru realimentarea apei (e foarte bine să verificați asta înainte să plecați cu ea din locul de unde o preluați)

-izolarea fonică nu este foarte bună (ceea ce e de așteptat), așa că o explicație bună pentru a merge în camping este că acolo este liniște, alternativă este să căutați ca și noi, locuri care să fie pustii și să ai parte de toată liniștea din lume

-daca alegeți rulota pentru 4 persoane, sa știți că dacă nu vă înțelegi foarte bine cu acele persoane, sigur ajungeți sa vă certați cu ele la un moment dat, căci spațiul este mic.

Cam atât din ce m-am gândit sa va scriu despre această experiența.

NU UITAȚI! Daca aveți în plan să faceți o ieșire cu rulota, merită toți banii!

Stay safe, and Be loved!

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s