CAZARE INEDITĂ ÎN ROMÂNIA- AMFITEATRUL TRANSILVANIA


La începutul fiecărui an, imi setez obiectivele până la finalul lunii decembrie. Anul trecut mi-am dorit sa vizitez mai mult țara noastră, și am reușit într-o mare parte.

Anul trecut a fost un an încărcat așa că cele mai multe deplasări au fost în România. Despre acestea nu am apucat să vă povestesc și cred că ar putea fi un reper de locuri frumoase din țara noastră.

Una din destinațiile de vis care m-au impresionat este Amfiteatrul Transilvania.

Amfiteatrul Transilvania este un resort rural ascuns de aglomerația uzuală întâlnită în zona Bran. Situat la 10 km de Moieciu de Sus, se poate ajunge aici pe un drum forestier accesibil și pentru o mașină normală. Complexul s-a născut din renovarea unor construcții vechi de 200 de ani.

Locatie: Moieciu de Sus

Această locație este una de poveste. Liniștea care îmbracă munții te copleșește cu blândețea ei.

Consider că sunt câteva informații de știut înainte să ajungeți acolo:

  • Amfiteatrul Transilvania este un complex ecologic amenajat pe un domeniu de 100 ha.
  • Vopseaua folosită pentru interiorul unităţilor de cazare este realizată manual din plante şi fructe. În plus, camerele au tavan cu grinzi şi mobilier funcţional, fabricat din lemn şi alte materiale naturale.
  • Aveţi diverse opţiuni pentru a restabili legătura cu natura la complexul Amfiteatrul Transilvania, inclusiv o fermă de cai, o fermă de capre şi o grădină de căpşuni.
  • Grădina de legume este principala sursă de produse proaspete pentru mesele servite în cadrul proprietăţii.
  • Există şi o cameră rustică cu aromoterapie, unde vă puteţi bucura de băuturi tradiţionale şi dulciuri.
  • Această proprietate organizează o serie de activităţi pentru oaspeţi, cum ar fi echitaţie, cursuri de supravieţuire şi programe detox.
  • Amfiteatrul Transilvania asigură preparate proaspete, pregătite în mare parte cu ingrediente care provin de la fermele şi grădinile din cadrul proprietăţii.
  • Există şi opţiuni pentru oaspeţii vegani sau vegetarieni. Puteţi degusta sevă de mesteacăn, vin de casă, ceaiuri de plante şi fructe, precum şi băuturi alcoolice tradiţionale din fructe.
  • Copiii au la dispoziţie un loc de joacă unde îşi pot petrece timpul în mijlocul naturii.

Noi am rezervat 2 nopți de cazare folosind un card de vacanță Sodexo. Rezervările se pot face direct de pe site-ul lor, https://www.amfiteatrul.ro. Micul dejun este inclus în prețul unei nopți de cazare (absolut delicios).

Un avanjaj este că restaurantul din cadrul Amfiteatrului, este deschis publicului. Dacă ajungeți în zona aceea, vă recomand să vă rezervați o masă și să luați prânzul sau cina acolo. Pe lângă mâncarea delicioasă, priveliștea este la superlativ de frumoasă.

Ce spun oaspeții despre Amfiteatrul Transilvania:

“Priveliștea este uluitoare și, de asemenea, mâncarea, cuvântul „gurmand” se potrivește cu adevărat restaurantului. Este un loc grozav pentru a petrece o zi (sau mai multe) și abia aștept să încerc alte lucruri de la ei. Mi-au plăcut coltunasiul și frappe-ul. E puțin greu să ajungi acolo, am făcut drumeții, dar majoritatea oamenilor merg cu mașina (deși drumul este foarte rău și personal nu l-aș recomanda). Este o drumeție de 5 km și puteți lăsa mașina pe drum. Din păcate, locul lor de parcare de la drumul principal nu era deschis.”
Review Google – Lorena Pop

Cu siguranta un loc de vizitat! Drumul este putin complicat, deoarece consta in mare parte din pavaj stancos. Daca iti pretuiesti masina, as recomanda sa conduci cu o viteza scazuta si sa te asigur ca nu te blochezi pe drum, dat fiind faptul ca este mai mult un sens, cu opriri ocazionale pentru a lasa alte masini sa treaca.
Pe timpul verii poti ajunge acolo cu orice tip de masina, dar cu siguranta vei avea nevoie de un SUV pentru a ajunge acolo cand este ninsoare.
Nota importanta: restaurantul este accesibil doar cu rezervare prealabila!

Review Google – Cosmin Raveica

Sper că te-am făcut curios!

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s