Pălăria din Republica Dominicană


Punta Cana este cea mai estică provincie a Republicii Dominicane. Aproximativ 100.000 de locuitori privesc zilnic în sus să vadă când va ateriza următorul avion pentru că turismul este una din principalele surse de venit din țară. Aeroportul este unul dintre cele mai aglomerate și cele mai bine conectate aeroporturi din Caraibe. În 2014 , Punta Cana a primit peste 5,9 milioane de pasageri, ceea ce îl face cel mai aglomerat aeroport din Caraibe. Incredibil, dar adevarat! Autocarele stau goale și așteaptă să vină sutele de turiști.

Pe scurt, Punta Cana este o destinație în care toată lumea vrea să ajungă! Inchizi ochii și te vezi acolo! Pui degetul pe hartă și ajungi din întâmplare să atingi America Centrală! Și dintr-o dată, ești acolo!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_166c

DRUMUL

Eu am ajuns în Punta Cana cu plecare directă din Madrid. Până în Madrid nu am găsit o rută directă din Timișoara, așa că am facut o escală în frumosul Bruxelles. A doua zi, am ajuns în capitala Spaniei, unde, entuziasmați am căutat terminalul zborului nostru. Brusc am văzut o coadă de 4 metri! Zâmbeam la fiecare minut!

22278059_1707354632670451_2010595055932276736_n

După ce ne-a verificat bagajele, au continuat coziile dar am început să vedem avionul. Era atât de mare! Nu am mai vazut niciodată un avion cu 2 etaje! Au trecut câteva zeci de minute și am făcut primul pas spre un zbor de 7 ore în care timpul urma să fie dat înapoi cu încă 7, aceasta fiind diferența de fus orar peste Atlantic. Un zbor ofertant, cu loc la geam, 3 mese asigurate, un meniu variat din care aveai cu ce să îți satisfaci poftele și nu în ultimul rând, perina și pătura! Multe puncte bonus pentru compania aeriana Wamos!

IMG_7404IMG_7400

 

CAZAREA

Sunscape Bávaro Beach Punta Cana Resort & Spa a fost locul în care ne-am petrecut o săptămână de neuitat. În fiecare dimineață ne trezeam pentru bogatul mic dejun, prânzul era la alegere, iar seara savuram de fiecare dată din diferite restaurante, în funcție de poftele pe care le aveam: stil italienesc, american, japonez etc.

IMG_7489

Resortul este mare, curat și frumos! Camerele în care eram cazați sunt foarte mari, fiind dotate cu paturi în care poți să dormi ore în șir. La câteva minute de camera în care stăteam se afla oceanul, care se împrietenea cu marea. Pe lângă piscinele care îți atrag privirea și plajele infinite cu nisip foarte fin, pot spune că și activitățile din interiorul resortului au fost pe măsură. Întreaga echipa de entertaiment este excelentă!

Ce poți să îți doresti mai mult decât să nu apuci să îți bați capul cu altceva decât cu faptul că te aflii  într-un paradis în care soarele răsare când în țara ta soarele abia apucă să doarmă?

sunscape-bavaro-beach-46a6ac6puj_barcbavbeach_beach_001

GETTING AROUND

Am descoperit că cel mai scump element dintr-o astfel de calatorie sunt excursiile extra, pentru că altfel, atât suvenirurile cât și mâncarea sunt accesibile. În Punta Cana totul este ieftin, deoarece oamenii sunt foarte săraci. Tot ce vrei să cumperi poți plăti în pesos sau dolari. Toți oamenii așteaptă bacșiș indiferent de natura serviciului pe care îl prestează: șoferi, ospătari, ghizi etc, deoarece este singura lor sursă de venit din care să își întrețină familiile.

IMG_0368IMG_0359

Poliția este peste tot, deoarece au loc atacuri cu arma, foc liber, și pentru o bună siguranță a turiștilor, polițiștii sunt destul de des întâlniți pe străzile orașului. Pe de altă parte să nu vă lăsați păcăliți de ghizii care încearcă să vă convingă să luați cât mai multe excursii sau suveniruri inutile. Să cântăriți bine prețurile și să negociați cu ei!

CE AM  FĂCUT

Prima excursie a fost pe insula Catalina, o insulă tipică pentru Republica Dominicană. ,,Insula perfectă”, cu apa turcoaz și cu o infinitate de palmieri. Baby caracatițele care te salută și coralii care dorm prin ocean sunt doar câteva din atracțiile acestei insule, timp în care pentru mine cea mai tare experiență a fost, cu siguranță, Scuba Diving-ul!

22427472_559098907754977_6637820596749074432_n22582462_281683302342741_4421192132811816960_n

De departe cea mai aventuroasă experiență este cursa cu Boogie-urile: noroi, motoare forjate și mult soare. O amintire de care cu singuranță îmi voi aduce aminte mereu! La unele opriri poți savura o nucă de cocos sau chiar să îți  faci poză cu șopârle mari sau papagali. La mijlocul traseului am ajuns pe o plaja mai îndepărtată și am avut ocazia să ne aruncăm în valuri! La final, după ce noroiul era accesoriul nostru de bază, am asistat la o lecție despre trabucuri, arome și totodată cacao, cafea și scorțișoară. Am gustat, evident,  toate aceste produse și ne-am ales cu câteva suveniruri.

22427141_1937197016540189_2051131700301266944_n_ricardo0037-2

“The ocean stirs the heart, inspires the imagination and brings eternal joy to the soul.” —Wyland.

TIPS

IMPORTANT:

Este necesar pașaportul valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din excursie, precum și deținerea unei asigurări medicale.

Limba: Limba oficială este spaniola. În majoritatea hotelurilor se vorbește limba engleză, dar și putină germană.

Moneda: 1 EUR = aproximativ 23 pesos, 1 $ = aproximativ 20 pesos (noiembrie 2018). La majoritatea ATM-urilor puteți ridica bani cu EC / Card MAESTRO. Recomand să aveți la voi bani cash, in EUR / USD, dar și un card de credit.

Ingrijire medicală: Atat costurile medicale, cât și medicamentele, trebuie plătite cash. Nu există obligativitatea vaccinării înainte de a intra în Republica Dominicană.

Imbrăcăminte: Este bine sa nu va îmbrăcați foarte gros, chiar dacă mergeți în noiembrie, deoarece veți avea un șoc atunci când vă dați jos din avion și veți vedea cât este de cald și umed aerul în Punta Cana. Recomand să aveți la voi minim o pălărie.

Note adiționale:

În hoteluri și restaurante fumatul este interzis. Alimentarea se realizează la prize cu 110 V, pentru care este necesar un adaptor. Republica Dominicană este încă o destinație în plină dezvoltare, de aceea în unele complexe se desfășoară și în momentul de față activități de construcție.

A fost o săptămână plină de surprize, relaxare și multă distracție, așa că sper sa ajungeți să gustați din viața Americii Centrale și să respirați aerul umed pe care numai acolo îl puteți testa alături de combinația perfectă pe care îl are cu oceanul.

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.