Aer călător. Budapesta


După cum am promis, am revenit cu articolul legat de Budapesta!

Weekendul petrecut în vecini a fost unul foarte relaxant, chiar aproape de casă, la doar 300 km.

Vremea a ținut cu noi, așa că distracția nu a încetat să apară.

După cum v-am zis în articolul anterior, City-break-budapesta, ne-am propus să vizităm câteva obiective turistice din acest oraș. Surpriza noastră a fost că multe obiective sunt închise în weekend sau au un program mai scurt.

Am reușit însă să vizităm Podul cu lanțuri. Merită să mergeți să faceți o plimbare pe malul Dunării, seara, și să admirați cât este de frumoș orașul și toate podurile sale. După părerea mea, podul cu lanțuri  este cel mai frumos noaptea. Toți oamenii stăteau pe marginea sa și ascultau muzică, beau câte un pahar de vin sau bere. Te poți urca pe pod, pe structura sa. Noi am coborât din metrou și nu știam aceste detalii. M-am urcat să îmi fac o poză, și am văzut că s-a oprit o mașină de poliție. Am sărit repede jos deoarece am crezut că vine direct la mine. Ei bine nu s-a întamplat asta, după acea sperietură, ne-am plimbat pe pod și au început să apară o gramadă de tineri care se simțeau bine. Vă recomand să vă luați o sticlă de vin cu voi, pahare și simțiți-vă bine! În Budapesta viața de noapte este foarte colorată!

Parlamentul Ungariei este de asemenea o capodoperă de artă! Clădirea este una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa, un punct de reper notabil din Ungaria și o destinație turistică populară din Budapesta. Se poate vizita, și costul pentru acest lucru este de 3,200 HUF (aproape 10 euro), iar pentru studenți biletele costa 1600 HUF (adică 5 euro). Acestea le puteți achiziționa de pe acest site. Desigur dacă vreți doar să faceți poze, este gratuit pe dinafara cladirii.

Bazilica Sfântul Ștefan din Budapesta este un alt obiectiv turistic pe care l-am vizitat. Aceasta se află chiar în centrul Budapestei. De acolo puteți să o luați la pas pe străduțele pline cu pub-uri, unde seara este plin peste tot.

Chiar lângă am servit un vin la DiVino Wine Bar. Vă recomand să gustați și voi!

Nu am reușit să vizităm tot ceea ce ne-am propus deoarece majoritatea obiectivelor erau închise. Vă sugerez să verificați foarte bine programul lor de funcționare.  Cu toate acestea, când voi mai ajunge în Budapesta cu siguranță voi vizita: Castelul Buda,  Piața Centrală, Opera Națională, Biserica Matthias, Bastionul Pescarilor, Galeria Națională, Castelul Vajdahunyad, Ruin pubs (szimpla kert), Grădina Zoologică și câte și mai câte.

Un lucru bun totuși s-a întâmplat: am ajuns vineri seara și nu știam ce să facem cu mașina. Am parcat-o lângă gara lor centrală și am avut surpriza de a afla că parcarea la ei, în weekend este gratuită.

Seara am ales să mergem într-o croazieră pe Dunăre unde am avut și bufet suedez. Pe ritmuri de muzică am reușit să surprindem și alte monumente istorice, dar pe departe Parlamentul Ungariei a fost cel mai frumos!

Să vă povestesc un pic despre cazarea la New York Palace Budapest. Ne-am cazat sâmbătă la prânz și am fost uimită de la primii pași pe care i-am făcut în interiorul hotelului, de la mirosul plăcut, până la oamenii care lucrau acolo și muzica live care se auzea non-stop din interiorul vestitei cafenelei New York Budapest Cafe. Camera a fost una superbă, mare (puteau intra 10 persoane acolo), cu gust amenajată și cu detalii fine. Vă voi atașa câteva poze mai jos. În ceea ce privește micul-dejun, acesta a fost unul regește. De la detaliile care vizau mâncarea, până la atmosfera plăcută întreținută de muzică de pian și orchestra localului. Un moment minunat! Hotelul este unul central și în 10 minute poți ajunge cu ușurință în centru!

62643139_422736848311017_735149722224774461_n

În ceea ce privește transportul în comun sau mijloacele de transport în Budapesta, este foarte tehnologizat totul. De la trotinetele pe care le poți închiria de oriunde de pe stradă, la autobuzele multiple și tramvaiele care sunt moderne. Uberul și taxify-ul sunt peste tot! Așa că nu vă faceți griji din acest punct de vedere.

Mâncarea este delicioasă și aveți o grămadă de oportunități gastronomice! Să mâncați langoș!

Este destul de greu să vă familiarizați cu moneda lor, dar cel mai simplu de calculat este așa: 200 HUF= 3 lei. Pentru a câștiga cel mai bine la cursul valutar vă recomand să folosiți cardul Revolut. Este cel mai practic.

P.S. Un loc foarte drăguț în care să vă beți cafeaua este Vintage Garden Cafe.

IMG_3800

Pentru alte informații sau întrebări aștept comentariile voastre!

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.