La pas prin Tallinn – 6 ore


În a treia zi în care am stat în Helsinki, ne-am gândit să vizităm și Tallinn-ul, capitala Estoniei. Este foarte simplu de realizat acest lucru din Helsinki, deoarece in 2 ore și jumătate cu feribotul, ești deja acolo.

De dimineață am luat un tramvai din centru până în portul orașului și am facut check-in-ul la bilete chiar în port. Biletele le-am cumpărat online și au costat 56 euro dus-întors pentru 2 persoane.

Trebuie să fiți în port cu jumatate de oră înainte de ora care este scrisă pe bilete, deoarece îmbarcarea se face cu 30 de minute înainte să plece vasul. De ce îi spun vas? Deoarece este cât un vas de croazieră, împărțit pe mai multe nivele. Pe un nivel este parcarea pentru tiruri, pe următorul este parcarea pentru mașinile normale, pe următorul se îmbracă pasagerii, cu un etaj mai sus, este zona de baruri si food-court, iar pe ultimul etaj se află o zonă în care poți să îți rezervi o cameră în care să dormi.

Ajunși în Tallinn, am luat o hartă și am luat-o la pas. Principalul obiectiv turistic în acest oraș este chiar centrul lui. Totul arată precum o cetate. Centrul istoric din Tallinn a fost înscris în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


Atracția numărul unu din Tallinn este, fără îndoială, orașul vechi inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu atmosfera sa medievală și rețeaua de străzi și zidurile orașului excepțional de bine conservate. Fă-ți timp și plimbă-te pe străzile înguste și pietruite, admiră arhitectura veche de secole, urcă-te în turnuri și aruncă o privire în curți și arcade misterioase – dintre care unele ascund cafenele romantice, magazine drăguțe sau grădini secrete.

To check out:

În inima orașului vechi se află Piața Primăriei, cândva piață și centrul guvernului orașului. Astăzi, este un loc principal de întâlnire pentru orășeni și un loc pentru o varietate de evenimente, de la Zilele Orașului Vechi vara până la Piața de Crăciun din poveste. De altfel, primul brad public de Crăciun din lume a fost ridicat aici în 1441.

Piața Primăriei poartă numele Primăriei Gotice, care se află la marginea pieței și oferă vederi frumoase asupra orașului vechi din turnul său. La celălalt capăt al pieței se află Raeapteek, una dintre cele mai vechi farmacii din Europa și cea mai veche din Tallinn.

To check out: 

Culcând deasupra restului orașului vechi, dealul Toompea a fost întotdeauna un loc al puterii. Castelul Toompea este sediul Parlamentului Estoniei. Cel mai înalt turn al castelului, Pikk Hermann, este un simbol important al statului Estoniei; steagul Estoniei albastru-negru-alb este arborat în fiecare zi la răsăritul soarelui din turn pe tonul imnului național.

Toompea găzduiește, de asemenea, o serie de platforme romantice de observare și două biserici puternice: Catedrala Sf. Maria din Tallin și Catedrala Alexander Nevsky.

Dacă doriți să aflați mai multe despre istoria Tallinnului și despre orașul vechi, vizitați Muzeul Orașului din Orașul Vechi și Muzeul Fortificațiilor Kiek in de Kök.

Be sure to check out: 

Vă recomand să mergeți să mâncați la Rataskaevu 16. Au o mâncare spectaculos de bună, iar localul este unul autentic.

Plimbarea pe străzile cetății este una inedită și liniștitoare. Nouă ne-au ajuns 6 ore să vizităm acest oraș, după care ne-am întors înapoi în Helsinki pentru a pleca spre Laponia.

IMPORTANT! Dacă plecați din Helsinki spre Tallinn și vă întoarceți din Tallinn înapoi în Finlanda, trebuie să arătați din nou un test negativ, dacă nu aveți acest test, atunci personalul din port se va ocupa să vă facă testul covid.

Sper să vă fie de folos aceste informații.

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.

Leave a comment