Organizat în vacanță


Tocmai mă aflu în aeroportul din Budapesta și aștept ca peste câteva ore să ne ucăm în avion să zburăm către Thailanda, mai precis Bangkok. Vom avea o escală în Kiev, Ucraina. Acolo doar vom schimba avionul deci o scurtă pauză dintr-un zbor de 10-11 ore. După ce plecăm din Kiev, vom zbura încă 9 ore și ceva și vom ajunge de dimineață în Bangkok.

IMG_2823.JPG

Hmm..Bagajul dragul de el..Aseară pe la ora 2 încă mă mai ținea trează. Striga la mine de parcă era vina mea că am prea multe haine în dulap.

48423173_367299197416338_1829634331266514944_n

Organizează-ți bagajul în 7 pași:


1. Prioritizează-ți bagajul

Este foarte important să acorzi un pic de atenție atunci când vine vorba de organizarea bagajului. Un lucru pe care eu îl fac este să îmi scot hainele din dulap și le combim astfel să pot avea mai multe ținute cu aceleași haine și totuși sa fie diferite. După ce m-am decis, le pun pe categorii și le împachetez: fuste la fuste, rochii la rochii, haine care sunt sensibile la șifonare si haine care rezistă și nu se prea șifonează etc. Aduc valiza și le pun tot așa pe categorii.

c2b023b47055760ec5bd9c50661310df.jpg
Sursa poza: Pinterest

2. Stabilește ce e mai important pentru tine

Gândește-te ce e mai important pentru tine: igiena personală sau să ai cât mai multe haine. Acordă spațiu necesar și produselor de îngrijire personală, astfel respectând normele de igienă elementare. Pentru fete, în special, o sugestie este să își pună în bagaj machiajele esențiale, cele de care au mereu nevoie. Eu am un port fard pe care îl port mereu cu mine și astfel știu că sunt ordonată. La zborurile lungi am câteva dischete demachiante în geantă și loțiune tonică, deoarece este cam neplăcut să îți lași machiajul peste tot: pe scaun, pe iubitul tău sau pe perina pe care dormi.


3. Nu te teme să îți rulezi hainele

Știu că toată lumea preferă să nu ruleze hainele în bagaj deoarece apar cute și se șifonează. Dragilor, acest lucru se întâmplă oricum și după multa trudă de a călca toate hainele te trezești că toată munca a fost în zadar.

b392c9d107103d41e738e25e893a74f2.jpg
Sursa poza: Pinterest

4. Loc pentru cumpărături

Fac de fiecare dată greșala să îmi pun multe lucruri în bagaj și să nu mai am loc și de cumpărături. Un lucru total prostesc deoarece știu de fiecare dată că trebuie să las loc pentru cumpărături. Cel mai bine e să vă lăsați o marjă de vreo 3-4 kilograme pentru aceste cumpărături pentru că nu știi niciodată când găsești să îți cumperi o grămadă de chestii.


5. Încărcătoarele!

Un lucru de care nu te poți lipsi sunt încărcătoarele, de tot tipul: pentru telefon, pentru aparatul foto, pentru bateria externă, pentru go-pro etc. Pe lângă ele este indicat să mai aveți și un adaptor pentru prize, surprizele sunt la tot pasul!


6. Bagajul de mână

Toate lucrurile de valoare trebuie să stea în bagajul de mână. Este cel mai sigur deoarece îl ai mereu cu tine, știi ce se întâmplă cu el. Bagajul de cală, după check-in este verificat prin raze x și dacă controlorilor li se pare că ceva este ciudat, ei pot ajunge să îți desfacă bagajul și să cotrobăie prin el, așa că atenție!

 


7. SAVUREAZĂ VACANȚA!

Vă voi ține la curent cu locurile prin care ajung, cu prețul călătoriilor și impresii/ sfaturi!

Îndrăznește și tu să visezi, cumpără-ți o palărie și poate ne vedem în Thailanda!

With love from The Travelling Hat,
Claudia V.

One Comment

Comments are closed.