Ce poți face o zi în Sighișoara


Stau și privesc priviștea din Vatra Dornei acum. Am în minte zilele de ieri în care am vizitat Sighișoara. Am mai fost acolo odată când am fost mai mică și nu mai îmi aduceam aminte foarte multe.

Am căutat foarte mult până să găsesc o cazare disponibilă și până la urmă am stat la Double Tree Hotel by Hilton. Sincer să vă spun nu îl pot lăuda foarte tare pentru că am avut o cameră destul de mică și atunci când intrai pe usă, te izbea un miros urât din baie + alte detalii care nu au fost plăcute.
Ce aș putea remarca fain la acest hotel este că îți poți plăti noaptea de cazare cu vouchere de vacanță/tichete de vacanță. Pe lângă asta, au o piscină foarte mare și foarte faină.

Personalul hotelului a păstrat în permanență reguliile privind situația cu virusul COVID-19 ceea ce e bine, căci în alte părți nu se întamplă asta. Ca să mergem la piscină ne-am făcut rezervare de dimineață de la ora 08:00 și am prins piscina goală. A fost un sentiment de siguranță. Ciudat să spun asta, dar așa a fost.

Legat de ce poți face în Sighișoara!

I. VIZITAȚI CETATEA

Asta este cel mai important când ajungeți în Sighișoara. De aceea este și renumit orașul.

II. CAZAȚI-VĂ LA CASA SAVRI

Nu m-au plătit să le fac reclamă, dar chiar mi-aș fi dorit să stau la ei. Camerele, mâncarea și atmosfera de acolo sunt superbe! Deocamdată mai găsiți camere disponibile abia în septembrie…

III. URCAȚI ÎN TURNUL CU CEAS

Turnul cu ceas este la ora actuală cel mai important monument al Sighișoarei. Este un muzeu de istorie defapt.

Costul biletelor este de 15 lei pentru un adult și 4 lei pentru studenți/elevi.

ATENȚIE! Se acceptă doar plata cash.

Chiar merită să urcați în turn, chiar dacă veți sta la coadă. Priveliștea este una superbă!

IV. URCAȚI PE SCĂRILE ACOPERITE (SCARA ȘCOLARILOR)

Un loc cu multă umbră, aceste scări te îndeamnă să faci mișcare și totodată să aflii istoria lor.

V. BEȚI O CAFEA LA COLȚ DE STRADĂ

Ca reper vă dau clădirea cu un cap de cerb infipt în perete chiar pe colț. La baza acestei clădiri se află o cafenea de unde se vede foarte frumos turnul cu ceas și de unde pot ieși niște poze foarte frumoase.

VI. PLIMBAȚI-VĂ PE STRĂZILE CETĂȚII

Veți descopri locuri foarte frumoase doar plimbându-vă pe străzile pietruite și vechi ale cetății. Veți întâlni oameni foarte ospitalieri cu care veți putea povesti și chiar depana istorisiri ale locului.

VII. SPUNE DA ÎNGHEȚATEI

Peste tot în Sighișoara se mănâncă înghețată. La orice colțișor găsești câte o gelaterie. Noi de data asta am ales gustul de cheescake și nu am regretat.

Cred că o zi este de ajuns ca să vizitezi Sighișoara.

Vă recomand să vizitați bisericile fortificate din jurul Sighișoarei cât și satul Viscri.

Keep in touch!

With love from The Travelling Hat,

Claudia V.

Leave a comment